ExamsNation

ExamsNation is India's leading online learning portal. Get Latest Exam news, Private & Government Job Alerts and Free Study Materials for Exam preparations.

100 Easy General Knowledge Questions and Answers

General Knowledge is the awarness of information in wide range of subjects such as Science, Politics, Literature, current events, etc. Learning General Knowlege topics regularly will make a person more smart and resourceful.

So here you’ll read 100 Easy General Knowledge Questions and Answers.

1. When and where the first Olympics games were conducted?
Answer: 1896 in Athens

2. When did the first world war start and end?
Answer: 28 Jul 1914 – 11 Nov 1918

3. The First World war was fought between?
Answer: Allied Powers & Central Powers

4. Where is the headquarters of SAARC located?
Answer: Kathmandu, Nepal

5. International woman day?
Answer: March, 8

6. Baby of Pig called?
Answer: Piglet

7. Baby of Peacock called?
Answer: Peachick

8. Where is the headquarters of Google located?
Answer: California

9. ISRO stands for?
Answer: Indian Space Research Organization

10. CBI Stands for?
Answer: Central Bureau of Investigation

11. IAS Stands for?
Answer: Indian Administrative Service

12. When is Children’s Day Celebrated in India?
Answer: November, 14

13. When is Teacher’s Day Celebrated in India?
Answer: September, 5

14. Name any Three Important rivers in India?
Answer: Ganga,Yamuna,Brahmaputra

15. River Ganga originates from?
Answer: Gangotri glacier

16. Longest River in India?
Answer: Indus

17. Who are the founders of Google?
Answer: Larry Page, Sergey Brin

18. What is the Highest Mountain in India?
Answer: Kangchenjunga

19. Who built the Brihadeshwara temple?
Answer: Raja raja chola

20. Where is the Sun temple located?
Answer: Konark, Odisha

21. What is the largest city in India?
Answer: Bangalore

22. Who is the Nightingale of India?
Answer: Sarojini Naidu

23. Where is the HAL Aerospace museum located?
Answer: Bangalore

24. What is the full form of ASEAN?
Answer: Association of Southeast Asian Nations.

25. What is the largest mammal on the earth?
Answer: Blue whale

26. What is the highest civilian award in India?
Answer: Bharat Ratna

27. Which Indian State is famous for Kanjeevaram Silks?
Answer: Tamil Nadu

28. What is the height of Mt. Everest?
Answer: 8,849 m

29. Which Indian city is knowns as the Diamond City of India?
Answer: Surat

30. What metal is used to make the filaments of lightbulbs?
Answer: Tungsten

31. Who is the father of Indian Aviation?
Answer: J.R.D. Tata

32. Bharatanatyam is a dance form of what State?
Answer: Tamil Nadu

33. What is the Capital of Arunachal Pradesh?
Answer: Itanagar

34. What place is called the rice bowl of India?
Answer: Thanjavur

35. What is the Capital of the United States?
Answer: Washington DC

36. What is the Capital of Canada?
Answer: Ottawa

37. A Doctor who diagnosis and treat cancer?
Answer: Oncologist

38. A Doctor who diagnosis and treat skin diseases?
Answer: Dermatologist

39. What is the only known active volcano in India?
Answer: Barren Island located in Andaman Sea

40. What country has maximum number of active volcanoes?
Answer: Indonesia

41. Who drawn the Famous Potrait of Mona Lisa?
Answer: Leanardo Davinci

42. What is the Capital of Germany?
Answer: Berlin

43. Who is the author of famous Harry Potter Series?
Answer: JK Rowling

44. Who was called the Iron Man of India?
Answer: Sardar Vallabhbhai Patel

45. Who is the Father of Indian Constitution?
Answer: B.R Ambedkar

46. What City is called the ‘City of Pearls’ in India?
Answer: Tuticorin

47. Who founded Infosys?
Anwser: N. R. Narayana Murthy

48. Where is the Headquarters of Infosys located?
Answer: Bangalore

49. Who founded HCL Technologies?
Answer: Shiv Nadar

50. Who is the father of Green Revolution in India?
Answer: M. S. Swaminathan

51. Who was the first Chief of Defence Staff (CDS) of India?
Answer: General Bipin Rawat 

52. Who is the author of Thirukural?
Answer: Thiruvalluvar

53. Who Founded Flipkart?
Answer: Sachin Bansal & Binny Bansal

54. What is the Capital of Japan?
Answer: Tokyo

55. Who is Known as the Missle Man of India?
Answer: A.P.J. Abdul Kalam

56. Who is the Founder of Microsoft?
Answer: Bill gates

56. Who is the founder of Apple Inc?
Answer: Steve Jobs

57. Name any three Bharat Ratna recipients of India?
Answer: Subhas Chandra Bose, Sarvepalli Radhakrishnan, Lal Bahadur Shastri

58. Who is a famous Indian Cricketer and a recipient of Bharat Ratna?
Answer: Sachin Tendulkar

59. What is the largest state in India?
Answer: Rajasthan

60. What is the Smallest State in India?
Answer: Goa

61. What is the most populated state in India?
Answer: Uttar Pradesh

62. What is the least populated state in India?
Answer: Sikkim

63. What is the largest union territory in India?
Answer: Jammu and Kashmir

64. What is the smallest union territory in India?
Answer: Lakshadweep

65. Who is the largest employer in India?
Answer: Indian Railways

66. Who is the largest private employer in India?
Answer: Tata Consultancy Services

67. What is the film capital of India?
Answer: Mumbai

68. Which Indian City is known as the City of Joy?
Answer: Kolkata

69. What Indian festival is called the Festival of Lights?
Answer: Diwali

70. What is the birthplace of Gautama Buddha?
Answer: Lumbini in Nepal

71. What is the birthplace of Christianity?
Answer: Jerusalem

72. What is the Economic Capital of India?
Answer: Mumbai

73. Which City in India has the highest GDP?
Answer: Mumbai

74. Name some economically backward states in India?
Answer: Bihar, Jharkhand, Uttar Pradesh

75. What is the most spoken language in India?
Answer: Hindi

76. Who was the longest served Prime minister of India?
Answer: Jawaharlal Nehru

77. Who was the first Indian Physicist to recieve nobel prize?
Answer: Sir Chandrasekhara Venkata Raman

78. What Vitamin Deficiency cause Beri Beri disease?
Answer: Vitamin B deficiency

79. What is a Fear of water called?
Answer: Hydrophobia

80. Antibiotics works against what microbes?
Answer: Bacteria

81. All types of bacteria are harmful to us. True or False?
Answer: False

82. Common cold is caused by what type of infection?
Answer: Virus

83. Where the Statue of Unity is located?
Answer: Kevadiya colony, Narmada district in Gujarat, India

84. The State of Unity is a statue of which Indian Leader?
Answer: Sardar Vallabhbhai Patel

85. Who killed Mahatma Gandhi?
Answer: Nathuram Godse

86. Who built the Taj Mahal?
Answer: Shah Jahan

87. Malaria is caused by?
Answer: Mosquitoes

88. What drug is used to treat malaria?
Answer: Chloroquine

89. What is full form of HIV?
Answer: Human Immunodeficiency Virus

90. Name the labaratory test used to diagnose HIV.
Answer: Elisa

91. What Vitamin Deficiency Cause Scurvy?
Answer: Scurvy

92. Who appoints the High court and Supreme Court Judges of India?
Answer: President of India

93. What is the full form of MLA?
Answer: Member of Legislative Assembly

94. What is the full form of MP?
Answer: Member of Parliament

95. Who was the first Defence Minister of India?
Answer: Baldev Singh

96. Who signs on the Indian currency notes?
Answer: Governor, Reserve Bank of India

97. Who is the first woman President of India?
Answer: Pratibha Patil Singh

98. Who is India’s first woman doctor?
Answer: Anandi Gopal Joshi

99. What is the national flower of India?
Answer: Lotus

100. Which Indian State has the highest number of Tigers?
Answer: Madya Pradesh



100 Easy General Knowledge Questions and Answers
Scroll to top